สุขภาพ-ชีวิต » ลักษณะมือ ที่บอกว่าคุณมีสุขภาพดี

ลักษณะมือ ที่บอกว่าคุณมีสุขภาพดี

3 มีนาคม 2017
4816   0

 

อาการนิ้วชา

คุณรู้สึกว่ามือเย็นและชาๆ บ่อยไหม แม้ว่าอากาศจะไม่ได้หนาวก็ตาม ถ้ามีปัญหานี้อาจแสดงว่าคุณกำลังเผชิญกับโรคเรย์นอยด์ (Raynaud’s Disease) ซึ่งเป็นสาเหตุให้เส้นเลือดบริเวณมือตีบ ส่งผลให้การไหลเวียนของเลือดไปเลี้ยงส่วนต่างๆ ไม่ดี ทำให้เกิดอาการชา นิ้วมือซีดขาวแล้วเปลี่ยนเป็นสีม่วงคล้ำ ในทางการแพทย์ยังไม่ทราบสาเหตุที่แน่ชัดของโรคนี้ แต่น่าจะเชื่อมโยงกับการเป็นรูมาตอยด์ และมีแนวโน้มว่ายิ่งอายุมากขึ้นอาการของโรคจะยิ่งเลวร้ายตามไปด้วย

คุณจะทำอะไรได้บ้าง

การปรับระบบการไหลเวียนโลหิตคือกุญแจสำคัญ ขิงสามารถช่วยปรับการไหลเวียนให้ดีขึ้นได้ ลองดื่มน้ำขิงร้อนๆ วันจะแก้ว ส่วนใบแปะก๊วยก็ช่วยการไหลเวียนเลือดได้ดีเช่นเดียวกัน หรือรับประทานผลไม้จำพวกผลเบอร์รี่ ซึ่งอุดมไปด้วยวิตามินซีที่ช่วยขยายหลอดเลือด

เหงื่อออกที่ฝ่ามือ

สำหรับบางคนอาการที่เกิดขึ้นในวัยหมดประจำเดือนทำให้เหงื่อออกที่มือได้ เนื่องจากการลดลงของฮอร์โมนเอสโตรเจนทำให้อุณหภูมิภายในร่างกายเปลี่ยนแปลง อาจปรับตัวไม่ทัน มีเหงื่อออกมาเพื่อระบายหรือปรับความร้อนในร่างกายให้เย็นลง หรืออาจเกิดขึ้นเมื่อคุณมีความเครียดด้วยก็ได้

คุณจะทำอะไรได้บ้าง

สมุนไพรบางอย่างสามารถช่วยลดอาการเหงื่อออกในวัยหมดประจำเดือนได้ ควรหลีกเลี่ยงเครื่องดื่มร้อนๆ และอาหารรสจัด ซึ่งจะไปเพิ่มความร้อนในร่างกาย หากรู้สึกเครียด ให้หยดน้ำมันหอมกลิ่นลาเวนเดอร์สัก 2-3 หยดลงบนกระดาษทิชชู เอาไว้สูดดมเมื่อรู้สึกเครียด

จุดสีน้ำตาล และริ้วรอยเหี่ยวย่น

รอยจุดสีน้ำตาลที่ปรากฏบนมือ เป็นผลจากการเปลี่ยนแปลงของเม็ดสี เนื่องจากโดนแสงแดดเป็นเวลานาน มักจะเกิดขึ้นกับคนในวัย 40 ขึ้นไป หากเกิดขึ้นกับผิวของคุณ แสดงว่าถึงเวลาแล้วที่คุณต้องหันมาใส่ใจกับการทาครีมกันแดดให้มากขึ้น ส่วนริ้วรอยเหี่ยวๆ ย่นๆ บนมือก็บ่งชี้ว่าผิวพรรณกำลังขาดความชุ่มชื้นอย่างหนัก

คุณจะทำอะไรได้บ้าง
จุดเหล่านี้สามารถจางลงได้ง่ายๆ ด้วยการใช้น้ำมะนาวมานวดถูมือเป็นประจำ และอย่าลืมทาครีมสำหรับทามือที่มีส่วนผสมของสารกันแดด แม้ว่าจะเป็นหน้าฝนก็ตาม การเลือกรับประทานอาหารที่มีสารต้านอนุมูลอิสระ อย่างผัก ผลไม้สดก็เป็นสิ่งจำเป็น เพราะสามารถช่วยป้องกันไม่ให้เซลล์ผิวโดนแผดเผาทำลายจากแสงแดดได้วิธีหนึ่ง หรือถ้าต้องการป้องกันอย่างล้ำลึกก็อาจทานอาหารเสริมร่วมด้วยก็ได้

คุณสามารถวัดอายุผิวด้วยวิธีง่ายๆ โดยการดึงผิวหนังบริเวณหลังมือแล้วปล่อย หากผิวไม่กลับคืนเหมือนเดิมในทันที แสดงว่ากำลังขาดความชุ่มชื้นอย่างหนัก ควรดื่มน้ำให้มากขึ้นให้ได้อย่างน้อยวันละ 2 ลิตร เพื่อคืนความเปล่งปลั่งชุ่มชื้นให้ผิวเหมือนสมัยสาวๆ

ปวดมือ

หากคุณเป็นคนหนึ่งที่ใช้คอมพิวเตอร์เป็นประจำ และเริ่มรู้สึกปวดหรือเมื่อยล้าบริเวณมือและข้อ นั่นเป็นเพราะคุณพิมพ์ดีดเป็นเวลานานเกิน ทำให้เส้นเอ็นถูกใช้งานมากเกินไป จนรู้สึกร้อนผ่าวบริเวณมือ

คุณจะทำอะไรได้บ้าง
ควรพักจากการใช้คอมพิวเตอร์ไปทำอย่างอื่นเสียบ้าง เปลี่ยนอิริยาบถ ลุกขึ้นบิดขี้เกียจคลายความเมื่อยล้า หรือเดินบ้าง อาจลุกไปชงกาแฟ หรือจะนั่งออกกำลังให้มือด้วยวิธีง่ายๆ ก็ได้ เริ่มโดยกำมือให้แน่นประมาณ 10 วินาที จากนั้นคลายมือออกโดยพยายามกางนิ้วมือให้ยืดออกมากที่สุดเท่าที่จะยืดได้ แล้วปล่อยมือตามปกติ ก่อนจะทำซ้ำตั้งแต่เริ่มอีก 5-10 ครั้ง

ผื่นแดง

ผื่นแดง และอาการแสบร้อนที่มักเกิดบริเวณหลังมือ ส่วนใหญ่เป็นผลจากการแพ้สารเคมี อย่าง ผงซักฟอก หรือพวกน้ำยาทำความสะอาดต่างๆ และบางครั้งอาจจะเกิดจากการใช้ถุงมือยางเป็นเวลานาน จนทำให้ผิวอ่อนบาง แพ้ง่าย โดนอะไรนิดหน่อยก็คันและเป็นผื่นง่าย

คุณจะทำอะไรได้บ้าง
ทาครีมสำหรับลดผื่นคัน หากต้องการป้องกันไม่ให้เกิดอาการผื่นแดงขึ้นอีก สามารถเสริมสร้างความแข็งแรงให้ผิวด้วยการนวดด้วยน้ำมันมะกอกหรือน้ำมันจากเมล็ดอัลมอนด์เพื่อเพิ่มความชุ่มชื้น และพยายามหลีกเลี่ยงสารเคมีที่แพ้ ไปใช้พวกผลิตภัณฑ์สำหรับผิวแพ้ง่ายที่ไม่มีส่วนผสมของสารเคมีนั้นๆ แทน ล

หัตถศาสตร์ : ศาสตร์แห่งการดูลายมือ

นักอ่านลายมือเชื่อว่าเส้นสำคัญที่เชื่อมโยงกับสุขภาพของคนเราคือเส้นชีวิต
ลองมองดูที่มือข้างซ้ายสิ จะเห็นจุดเริ่มต้นของเส้นชีวิตจะอยู่ระหว่างนิ้วหัวแม่มือกับนิ้วชี้โค้งยาวลงไปถึงฐานของมือ เส้นนี้แสดงถึงระดับพลังอันเข้มแข็ง ขณะที่เส้นเล็กๆ ที่แยกออกไปจากเส้นนี้บ่งชี้ว่าเจ้าของฝ่ามือกำลังเผชิญกับความเครียด เส้นสมอง

ถัดขึ้นไปจากเส้นชีวิต เชื่อมโยงกับเรื่องของอารมณ์ สุขภาพจิต หากมีเส้นตัดจนเกิดเป็นแท่งเล็กๆ แสดงว่าคุณกำลังอยู่ในภาวะซึมเศร้าหรือกังวลเรื่องใดเรื่องหนึ่งอยู่

เส้นหัวใจ เป็นเส้นที่อยู่บนเส้นสมอง เส้นนี้จะบอกเกี่ยวกับชีวิตรักและสุขภาพของหัวใจ ถ้ามีจุดๆ เกาะกลุ่มกันเหมือนเกาะเล็กๆ แสดงว่าคุณมีแนวโน้มที่จะมีปัญหาเกี่ยวกับหลอดเลือด

ส่วนเส้นสุขภาพ คือเส้นระหว่างนิ้วก้อยและนิ้วนางที่โค้งลงไปถึงฐานของนิ้วหัวแม่มือ เป็นเส้นที่บ่งชี้ถึงสุขภาพกาย ถ้าเห็นไม่ชัดหรือไม่มีเส้นนี้ แสดงว่าสุขภาพของคุณยังแข็งแรงดีอยู่ ไม่มีอะไรน่าเป็นห่วง

นวด กดจุด

นักนวดกดจุดเชื่อว่าจุดต่างๆ บนฝ่ามือนั้นเชื่อมโยงกับอวัยวะส่วนต่างๆของร่างกาย การนวดกดจุดเหล่านี้สามารถช่วยวิเคราะห์และรักษาอาการผิดปกติต่างๆ ของอวัยวะเหล่านั้นได้ อย่างอวัยวะที่เป็นคู่ เช่น ปอด จะเชื่อมโยงกับจุดบนมือทั้งสองข้าง ขณะที่อวัยวะใดที่อยู่ด้านซ้ายของร่างกายก็จะเชื่อมโยงกับจุดบนมือซ้าย เช่นเดียวกับอวัยวะด้านขวาก็จะปรากฏตำแหน่งของมันอยู่ที่มือขวา นักบำบัดจะรู้เมื่อกดลงไปเจอจุดบอบบางหรือก้อนเล็กๆ ว่ามันกำลังบ่งชี้ถึง “พลังอันอ่อนล้า” ของอวัยวะส่วนใด


คุณสามารถนวดกดจุดฝ่ามือได้ด้วยตัวเอง โดย

– ลดอาการคั่งของเลือด : นวดปลายนิ้วโดยเริ่มจากนิ้วก้อยแล้วไล่ไปเรื่อยๆ จนถึงนิ้วหัวแม่มือ จะช่วยลดอาการของไซนัสได้

– ลดความเครียด : บริเวณที่ติดกับฐานของนิ้วหัวแม่มือเชื่อมโยงกับต่อมควบคุมเกลือและน้ำของร่างกายซึ่งจะทำงานหนักเมื่อคุณเครียด ลองนวดเบาๆ สิ จะช่วยลดความตึงเครียดในวันอันแสนยุ่งเหยิงของคุณได้ดีทีเดียว

การอ่านลายมือแบบจีน

ทางตำราแพทย์จีน รูปทรงของมือสามารถบ่งบอกถึงบุคลิกของคุณได้นะ มาดูสิว่าคุณเป็นคนแบบไหนบ้าง

– ฝ่ามือทรงสี่เหลี่ยม-นิ้วสั้น : เป็นคนใฝ่รู้ ชอบฝึกฝนทดลองและขยัน
– ฝ่ามือยาว-นิ้วสั้น : เป็นคนที่มีลางสังหรณ์ และบางครั้งก็หุนหัน ใจเร็ว
– ฝ่ามือยาว-นิ้วเรียวยาว : เป็นคนอ่อนไหวและมีความเป็นศิลปินอยู่ในตัว
– ฝ่ามือเป็นสี่เหลี่ยม-นิ้วยาว : เป็นคนฉลาด ไหวพริบปฏิภาณดี

 

http://www.ubmthai.com/leksoundsmf3/index.php/topic,20643.0.html

98 comments
air conditioner maintenance on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Woah this is just an insane amount of information, must of taken ages to compile so thank you so much for just sharing it with all of us. If your ever in any need of related info, perhaps a bit of coaching, seduction techniques or just general tips, just check out my own site!

https://www.cheaperseeker.com/u/helenson73

Hi there. I found your website by way of Google even as looking for a comparable matter, your website came up. It appears to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit later.

https://postheaven.net/lightbite30/the-essential-guide-to-air-conditioning-installation-for-homeowners

emergency hvac near me on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

In my opinion, when the ratio concerning daily life being a lever, values is its own “point”, while using proper rocker, it might become a amazing someone.

https://www.multichain.com/qa/index.php?qa=user&qa_1=manxclerk28

HVAC system upgrade on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

*An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

https://portal.myskeet.com/forums/users/perchorchid67/

vasotec online – buy generic xalatan for sale cheap xalatan

ac not blowing cold air on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

This is the right weblog for anybody who desires to find out about this topic. You realize so much its nearly exhausting to argue with you (not that I actually would need…HaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice! Miss Duke Nukem

https://pbase.com/pillowjail55/root

High-efficiency AC models on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Thanks for all your efforts that you have put in this. very interesting information.

https://www.longisland.com/profile/potafrica69

pill dramamine 50mg – prasugrel 10 mg cheap brand risedronate 35mg

ductless air conditioner installation on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

https://www.divephotoguide.com/user/tricktitle36

Hey mate, thanks for sharing but this page doesnt format correctly in Chrome it is is overlapping.

https://justesen-branch-4.technetbloggers.de/the-impact-of-seasonal-changes-on-your-ac-and-how-to-address-repairs-1711438881

24-hour emergency heating service on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Great blog. Many websites like this cover subjects that can’t be found in print.

https://tupalo.com/en/users/6441410

home air conditioner maintenance on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

oui mais niet. Affirmatif parce que on rencontre d’autres sources qui se référent de semblables significations. Non parce que il n’est pas assez de répéter ce qu’on est en mesure de rencontrer avec certains site internet étrangers puis le transposer aussi naturellement:

https://qna.lrmer.com/index.php?qa=user&qa_1=rabbitpen21

Find out these pointers read on and learn to know how to submit an application doing this that you policy your corporation today. alertpay

https://www.dermandar.com/user/lightslip84/

heating and cooling companies on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Top rated lad speeches and toasts, as well toasts. may very well be supplied taken into consideration making at the party consequently required to be a little more cheeky, humorous with instructive on top of this. best man speeches funny

https://www.webwiki.ch/pimlicohvac.co.uk/air-conditioning-repair.html

Zoned air conditioning systems on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

You ought to experience a contest for just one of the most effective blogs on the internet. I’ll suggest this blog!

https://www.diggerslist.com/66044ac8ec773/about

air conditioner maintenance on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

wine bars are great. my father installed a wine bar in my home and my wife also loved it,

http://wiki.68edu.ru/w/-Financing-Your-Air-Conditioning-Installation-Options-and-Tips–z

duct cleaning services on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

I’ve recently started a site, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

https://brycefoster.com/members/tyvekscrew31/activity/1172681/

It’s a comic book movie that stands out from a lot that have come before, and is a genuinely entertaining movie on all accounts.

http://forum.ressourcerie.fr/index.php?qa=user&qa_1=quincedomain90

air conditioner troubleshooting on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this website. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also.

http://80.82.64.206/user/teamapril33

baby strollers with high traction rollers should be much safer to use compared to those with plastic wheels-

https://www.metooo.es/u/660506b61694d22601ff79c9

This was really a fascinating matter, I am very lucky to have the ability to come to your blog and I will bookmark this page so that I might come back one other time.

https://www.cheaperseeker.com/u/rabbittuba70

heat exchanger replacement on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Appreciate your sharing the right go over this important, I believe eagerly concerning it along with true love mastering much more this important market. If it turns out likelihood, whilst you realise competencies, will you mind updating ones blog page together with much more details? This is very useful for me and my peers.

https://blogfreely.net/breadbull37/maximizing-comfort-the-ultimate-guide-to-air-conditioning-efficiency

Nice post. I find out some thing tougher on various blogs everyday. Most commonly it is stimulating to learn to read content from other writers and exercise a specific thing at their store. I’d would prefer to apply certain while using the content on my own blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll supply you with a link on your own internet blog. Thank you for sharing.

https://rentry.co/7i27iynk

family heating and cooling on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and excellent user friendly style and design. As well as the content. You are an expert in this topic!

https://hangoutshelp.net/user/sinkdegree83

Central air conditioning setup on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

I am continually searching online for tips that can benefit me. Thanks!

http://planforexams.com/q2a/user/trainson50

I tried to post a comment earlier, although it has not shown up. I think your spam filter may possibly be broken?

https://www.pdc.edu/?URL=https://raynesparkhvac.co.uk/air-conditioning-repair.html

hvac heat exchanger replacement on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

I am usually to blogging and i also actually appreciate your website content continuously. Your content has really peaks my interest. I’m going to bookmark your blog and maintain checking for new data.

https://www.webwiki.pt/roehamptonhvac.co.uk

Latest air conditioning technology on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

You have a very nice layout for your blog, i want it to use on my site too .   

http://bbarlock.com/index.php?title=chuhirsch9005

*Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find somebody with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the web, someone with a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

https://unsplash.com/@familydegree14

Emergency air conditioning installation on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Another interesting article, Thanks for sharing this information, it is unusual to read such high quality posts. I will bookmark your site.

https://minecraftcommand.science/profile/breadson46

Smart home air conditioning integration on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

This key fact page seems to be get so much website. Can you advertise it? This provides for a important distinct disregard in concerns. Perhaps utilizing a specific product sincere or possibly a lot of to deliver home elevators is the main component.

https://www.mazafakas.com/user/profile/3854230

air conditioner not working on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Great post, you have pointed out some excellent points, I as well believe this is a very superb website.

https://pbase.com/trickson94/root

why do people call Lebron James “King James”. Because Kings rule & have thrones, Lebron hasn’t even won a title, who is Lebron ruling over ?|IAmBobbyDrake|

http://www.taksim.in/index.php/user/frenchcreek54

air conditioner not cooling on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

These kinds of Search marketing boxes normally realistic, healthy and balanced as a result receive just about every customer service necessary for some product. Link Building Services

https://www.metooo.co.uk/u/6607757c1694d2260103ebbe

So informative things are provided here,I really happy to read this post,I was just imagine about it and you provided me the correct information I really bookmark it,for further .

http://www.stes.tyc.edu.tw/xoops/modules/profile/userinfo.php?uid=1251025

I am usually to blogging we genuinely appreciate your content. This article has truly peaks my interest. I am going to bookmark your internet site and keep checking for first time data.

https://unsplash.com/@shearscarbon16

High-efficiency AC models on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Hello. Great job. I did not expect this on a Wednesday. This is a great story. Thanks!

http://extension.unimagdalena.edu.co/extension/Lists/Contactenos/DispForm.aspx?ID=1285051

Dead pent subject material , Really enjoyed looking at .

https://anotepad.com/notes/a8e8xha4

duct cleaning services on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

I am commenting to make you understand what a great encounter our girl encountered checking your site. She learned a wide variety of details, most notably what it is like to have a wonderful giving nature to have other folks clearly learn chosen extremely tough matters. You actually did more than readers’ desires. Many thanks for displaying such precious, trusted, revealing and as well as fun guidance on the topic to Emily.

https://postheaven.net/trickson58/evaluating-your-space-key-measurements-for-air-conditioning-installation

air conditioner fan repair on มีนาคม 3, 2017 1:07 pm

Whoa! that blog post was basically pretty favorable thank you. “Two paradoxes are better than one they may even suggest a solution.” by Edward Teller..

https://peatix.com/user/21607198

Hi there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

https://bbs.pku.edu.cn/v2/jump-to.php?url=https://uxbridgehvac.co.uk/air-conditioning-repair.html

order piroxicam 20mg sale – feldene for sale online rivastigmine 6mg cost

etodolac uk – purchase cilostazol pills cheap cilostazol 100mg